Basisschool De Zonnewijzer

We zijn een "Kinderrechtenschool"

KINDERRECHTENAls KINDERRECHTENSCHOOL blijven we ons ook extra inzetten om de rechten van het kind te respecteren en de kinderen zo veel mogelijk inspraak te geven binnen onze school.

Ook De Ochtend op Radio 1 maakte een reportage. Herbeluister de reportage van De Ochtend (het fragment start op 2:44:50).

KInderrechtenlabel.mp3 


Het kinderrechtenlied van De Zonnewijzer en Jeroen de PauwKinderrechtendag op Karrewiet

Tijdens de uitreiking gaf ook een ploeg van Ketnet present, voor het jongerenjournaal Karrewiet. In de reportage komen jonge kijkers te weten wat kinderrechten precies inhouden, en waarom ze zo belangrijk zijn. Karrewiet zocht én vond een antwoord op al die vragen in De Zonnewijzer, waar leerlingen bijzonder goed op de hoogte zijn van hun rechten! 

We hebben ook als school een kinderrechtenlied
https://www.youtube.com/watch?v=RBLVPD8EfmA


website plan België:
http://kinderrechtenschool.be/news/basisschool-de-zonnewijzer-behaalt-label-van-kinderrechtenschool.

Kinderrechten:
Is niet alleen het behalen van een label maar de samenwerking met kinderen elke dag opnieuw. De school doet er alles aan doen om kinderrechten te integreren in de lessen en de dagelijkse werking van de school.

Leerlingenraad:
ook de leerlingen hebben hun inbreng in de school. Vanaf het vierde leerjaar zijn zij de stem van de school. 2 afgevaardigden per klas zijn verkozen en zetelen  in onze leerlingenraad. Zij luisteren naar alle leerlingen vanaf de kleuterklas en zorgen ermee voor om onze school te verbeteren.

LEERLINGENRAADleerlingenraad